Blog

Nieuwe hobby trends

Ook in de hobbybranche zijn er regelmatig trends, het is vaak moeilijk in te schatten hoe hang zo’n trend duurt, maar het Diamond Painting is nu alweer een aantal maanden in ons assortiment en er is nog steeds veel belangstelling voor.

Voor wie niet uren bezig wil zijn met met Diamond Painting zijn er nu wenskaarten die op dezelfde worden voorzien van de glinsterende steentje. Deze kaarten zijn allemaal in minder dan een uurtje te maken. Ook de prijs is natuurlijk veel voordeliger…..

OverzichtCrystalcardkitDeze leuke kaarten zijn nu volop voorradig !

  • Prijs € 4.95 per stuk

20180328_11010920180328_110256

Interview vakblad.

Het vakblad voor de hobbybranche “Kreavak” bezoekt met enige regelmatig winkeliers voor een interview. Zo blijven ze feeling houden met de hobbybranche.

Een paar weken geleden kregen wij bezoek van Kreavak en na een rondleiding door onze winkel bespreken we de veranderingen in de hobbybranche.

Er is de laatste jaren veel veranderd, niet alleen in assortiment maar ook de manier waarop de consument koopt.  Een groot deel van onze omzet genereren we nu via de webshop.  Eén van de redenen voor het interview was het samenwerkingsverband “Alles Creatief”. Een aantal jaren terug zijn wij namelijk een samenwerking aangegaan met 3 andere zelfstandige hobbywinkels. Samen weten we letterlijk meer en iedere winkelier heeft zijn eigen specialiteiten. Bovendien is het ook goed om eens bij een ander in de “keuken” te mogen kijken.

Een ander voordeel van de samenwerking is dat we bepaalde artikelen  gezamenlijk inkopen waardoor we betere prijzen en condities kunnen bedingen. Een goed voorbeeld hiervan is de Diamond painting  maar ook de metalen ringen die we tegenwoordig zelf in grote aantallen laten produceren van 8 tot wel 100cm doorsnede, als u onze prijzen vergelijkt zult u al snel zien wat dit inkoopvoordeel voor u oplevert…..

kreavak

diamond painting 1

https://www.hobbyhuis.nl/contents/nl/d5095_Metalenring_metaleningen.html
https://www.hobbyhuis.nl/contents/nl/d5095_Metalenring_metaleningen.html

Uitgelachen.

Met ruim 35.000 verschillende artikelen in onze fysieke winkel in Goes lijkt onze winkel soms meer een pakhuis dan een winkel en omdat het assortiment constant veranderd  en er telkens nieuwe artikelen bijkomen, zijn we steeds bezig om een plaatsje te zoeken voor deze noviteiten, het is onontkoombaar dat er dan andere artikelen ingeschikt – afgeprijsd of verbannen worden naar het magazijn. Maar gelukkig zijn er ook artikelen die altijd in het assortiment zullen blijven. Bijvoorbeeld chenilledraad (gekleurde pijpenragers)  piepschuimballen en eieren, papier en karton, kralen enz.

Deze week stond een klant af te rekenen bij de kassa en zegt lachend en wijzend op een figuurzaagset dat verkoopt u zeker ook nooit meer hé?! Uhm ja toch wel hoor meneer….  de figuurzaag wordt nog steeds gebruikt en verkocht, uiteraard hebben we er geen grote aantallen meer van op voorraad maar we verkopen het toch regelmatig!

Natuurlijk wordt het niet zo vaak meer gebruikt voor het uitzagen van triplex figuurtjes waar u nu natuurlijk aan dacht, maar de echte modelbouw gebruikt dit stukje gereedschap nog regelmatig.

figuurzaag

Kraal of houten bal?

Kraal of houten bal?  misschien een rare vraag, maar we verkopen al heel lang houten kralen gekleurd maar ook gewoon blank (beuken) hout.

Kralen worden voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt, momenteel  worden ze veel verkocht voor de dromenvangers, maar verschillende klanten vroegen ons heeft u ook een kraal zonder gat? In eerste instantie denk je waarom zou je een kraal willen zonder boorgat,  maar er zijn vele toepassingen waarbij het helemaal niet fijn is als er een gat zit in de “kraal” als de kop van een poppetje bijvoorbeeld of voor een zelfgemaakte kapstok.

Een kraal zonder gat is geen kraal maar een houten bal en sinds we deze ballen opgenomen hebben in ons assortiment verkopen we heel veel.

Inmiddels hebben we de blank beukenhouten ballen in vele diameters voorradig en is er ook een 2e variant bij gekomen een bal met een ingeboord gat (dus met een boorgat tot halverwege)

Beuken is uitstekend geschikt voor kinderspeelgoed, het beuken is onbehandeld dus klaar om te lakken of schilderen.

De ballen zijn verkrijgbaar in diameters van 12 tot 80mm!

k_blankhoutenkralen

CHV Beurs Birmingham UK

Afgelopen weekend hebben we de beurs bezocht in Birmingham,  een slopende dag, ’s morgens vliegen we al vroeg  van Schiphol naar Birmingham voor een bezoek aan CHV beurs,  het wordt geen plezierreisje want die zelfde dag vliegen we weer terug naar Amsterdam want maandag moeten we gewoon weer werken.

Gelukkig is het beursgebouw niet ver van het vliegveld en hebben we de tijd om op zoek te gaan naar noviteiten en bezoeken we een paar leveranciers waar we al lang zaken mee doen.

Ook vinden we een paar “nieuwe” leveranciers waar we  misschien wat willen gaan inkopen, het contact is gelegd we hebben nieuwe producten gezien de rest regelen vanuit Nederland.

Uiteraard ook uitgebreid de beursstand van Diamond Painting bezocht, dit artikel zit reeds in ons assortiment, maar hier  presenteren ze wat er nog aan nieuwe motieven gaat komen. We zijn laaiend  enthousiast!  De nieuwe designs komen in mei/ juni bij ons binnen.

beursCHV

Voorjaar?

Ja ik weet we kunnen bijna niet wachten maar de dagen worden gelukkig weer wat langer, het duurt nog even maar toen we de leuke nieuwe voorjaarsmotieven zagen van onze tafelzeil leverancier waren we direct verkocht en opgenomen in het assortiment. Want zegt u nu zelf raakt u van dit leuke aardbeimotief niet al een beetje in de voorjaarsstemming???

tafelkleed

 

De rage! Diamond Painting

We hebben het al enige tijd in ons assortiment en de vraag blijft maar groeien. Ik heb het over Diamond Painting. Als ik moet uitleggen wat Diamond Painting is zeg ik altijd “miniSteck” uiteraard zijn er verschillen maar het heeft ook vele overeenkomsten. De gekleurde steentjes worden geplakt op de ondergrond en geeft een waanzinnig leuk effect. We hadden al enige tijd het merk Diamond Dotz in ons assortiment maar door de toenemende vraag zijn we op zoek gegaan naar meer motieven en we hebben nu een mooie aanvulling gevonden in de UK. De eerste levering is inmiddels aangekomen en we zijn heel enthousiast over dit nieuwe assortiment.   Vandaag alle zeilen bijgezet om deze pakketten op onze website te zetten.

Aankomend weekend reizen we af naar het Verenigd Koninkrijk naar de beurs in Birmingham waar nog meer nieuwe motieven gepresenteerd worden.

Deze nieuwe serie is reeds verkrijgbaar vanaf 3.95 ! ook een geweldig idee voor een kinderverjaardagsfeestje….